Novosti

Kako da održavate svoje bisere?

Biseri su prvobitno rođeni u vodi i imaju ogromnu korist od apsorpcije ulja koje vaša koža prirodno luči tokom dana.
Sva ta masnoća ostaje i na njima, pa nakon nošenja nežno obrišite bisere mekom krpom da uklonite znoj, parfeme, suvišna ulja ili prljavštinu pre nego što ih stavite opet.

Bisere treba čuvati dalje od drugih predmeta ili nakita koji ih mogu ogrebati po površini.
Zamotajte bisere u čaršav, meku krpu ili stavite u meku kesu.
NE skladištite bisere u hermetički zatvorenom pakovanju, poput plastične kese: zapamtite, biserima je potrebna vlaga. Ako je okolina suva, biseri mogu puknuti. Ako biser stavljate u sef ili u vruće okruženje, ostavite vlažnu krpu u blizini i pokušajte da ih izvučete što je moguće brže.

Držite bisere dalje od hlornog izbeljivača, hidrogen peroksida, sirćeta, amonijaka, laka za kosu, parfema i kozmetike, jer ove materije oštećuju bisernu površinu.

Obavezno stavite bisere nakon završenog spreja parfema ili laka za kosu i nanošenja šminke. Budite vrlo oprezni sa hemijskim supstancama, jer će pojesti rupe u bisernom stomaku.
Izvadite bisere pre vežbanja, kako biste ih čuvali dalje od znojenja.

Biser ne potapajte u vodu – nema tuševa, nema posuđa, ne nosite ih dok plivate. Hlor u vodi će pojesti epoksid koji pričvršćuje bisere na njihovim nosačima.
Izbegavajte da ogrlice od bisera okačite na kuku za skladištenje; ovo stavlja nepotrebno naprezanje svile i proteže ogrlicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *